Sve kategorije

vijesti

Jwell slavi 100. godišnjicu kineske komunističke partije

Vrijeme: 2021-07-01 Komentar: 8

2 100. godišnjica3

Koliko znate o kineskom komunističkom dijelu (KPK)? Sljedeći opis zasnovan je na WIKIPEDIJI:
Komunističku partiju Kine osnovali su 1921. Chen Duxiu i Li Dazhao, uz pomoć Dalekoistočnog biroa Ruske socijaldemokratske radničke partije (boljševika), koji je preuzeo vlast u Rusiji nakon Oktobarske revolucije 1917, i Dalekog istoka Sekretarijat Komunističke internacionale. Od 1927. do 1950. godine, KPK je vodila građanski rat protiv nacionalističke vlade Kuomintanga, ali je privremeno prestala s neprijateljstvima kako bi stvorila kratkotrajni savez s Kuomintangom u borbi protiv rata protiv Japana, a 1949. godine izašla je kao pobjednica kada je predsjednik KPK Mao Zedong proglasio uspostavljanje Narodne Republike Kine i Republika Kina se povukla na Tajvan. Od tada je KPK jedina vladajuća stranka u zemlji, preimenovana u Narodnu Republiku Kinu 1949. godine.

3 člana KPK

4 brod CCP

Kineski predsjednik Xi Jinping obratio se pažljivo provjerenoj gomili na trgu Tjenanmen. Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je da Kina ne ugnjetava druge zemlje na govoru povodom stote godišnjice osnivanja vladajuće Komunističke partije. U komentarima na koje se gleda kao na referencu na SAD, gospodin Xi je također upozorio na bilo koga "koji ugnjetava Kinu", rekavši da će im "glave biti pobijene ... o veliki čelični zid".

5

6

Ovog posebnog dana radnici Jwell Machinery (Haining) Co., ltd, slave ovu veliku godišnjicu na svoj način rekavši poznatu pjesmu - Bez Komunističke partije ne bi bilo nove Kine.

8

9

7 100. godišnjica

10 100. godišnjica 1